Links Sitemap Venhuizerweer voor mobiel Sitemap

VOORUITZICHT VOORUITZICHT 10 DAGEN VOORUITZICHT PER LAND VOORUITZICHT KNMI


weersverwachting Venhuizen

Buien en vrij koud
Opgesteld op: 16-04-2024 om 04:30 uur

Zwaar bewolkt

Kort:
Vandaag en morgen moeten we helaas regenkleding en een paraplu bij de hand houden. Met regelmaat trekken buien over het land. De noordwestenwind zorgt voor aanvoer van vrij koude lucht.

Vanochtend domineert bewolking, met soms een streepje zon, en trekken er buien over het land. De kans op hagel en onweer neemt daarbij af. Aan het eind van de ochtend bedraagt de temperatuur in het midden van het land 9 graden. De wind gaat al snel uit het noordwesten waaien en is matig langs de kust vrij krachtig of krachtig, windkracht 4 tot 6.

Vanmiddag blijft het wisselvallig met verspreid buien en soms wat zon. In de loop van de middag wordt het in de noordelijke helft van het land droger en komt de zon uiteindelijk wat vaker tevoorschijn. Met een middagtemperatuur van slechts 10 graden is het vrij koud, terwijl het klimaatgemiddelde rond deze tijd van het jaar op 14 graden ligt. De wind komt uit het noordwesten en waait matig tot vrij krachtig aan de kust en krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6.

Vanavond trekken de buien in zuidelijke richting weg. Verder breiden opklaringen zich vanuit het noorden naar het zuiden uit. De noordwestenwind waait matig tot langs de kust vrij krachtig of krachtig, windkracht 3 tot 6. 's Nachts zijn er opklaringen, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en gaan er in de westelijke helft buien vallen. In het oosten van het land blijft het droog met opklaringen. De temperatuur daalt naar 6 graden aan zee en 2 graden in het oosten van het land, waarbij er kans bestaat op vorst aan de grond. In de nacht is het landinwaarts rustig weer en staat er aan zee een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Morgen ochtend zijn er buien actief in het oosten van het land en later in de ochtend ook in het zuidwesten, waarbij er in het zuidwesten kans bestaat op hagel en onweer. 's Middags is er soms zon en komen verspreid nog steeds enkele buien voor. In de loop van de middag wordt het vanuit het noorden op steeds meer plaatsen droog. De maximumtemperatuur komt niet hoger uit dan 9 of 10 graden. De noordwestenwind waait zwak tot matig, en langs de kust matig tot vrij krachtig.Verwachting voor de komende 5 dagen: (17 t/m 21 Apr)
Wisselvallig met dagelijks enkele buien bij temperaturen die vooral overdag enkele graden onder het langjarig gemiddelde liggen.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen): (22 t/m 26 Apr)
Hoogstwaarschijnlijk aanhoudend licht wisselvallig bij temperaturen die enkele graden onder het langjarig gemiddelde liggen. Later in de periode is er een toenemende kans (50%) op een zachter en natter weertype.

Bron: Buienradar.nl
Copyright © 2005 - 2024 Venhuizerweer | Venhuizen Noord-Holland - Alle Rechten Voorbehouden